Portal 072info

ZBOG NJEGA SNIMLJEN FILM “NEBO”: Otkrivamo dosad neotkrivene stvari o Goranu iz Velikog Brata

Najnominiraniji ukućan Velikog Brata koji se emituje na OBN TV, omiljeni krivac za sve svađe i nedaće, 48-godišnji Goran Todić iz Sarajeva koji iza sebe ima godine iskustva u raznim profesijama, od glume u pozorištu, preko iskustva u borilačkim sportovima, a glumio je i u filmu koji je prvi progovorio o anoreksiji.

por1

Vjerojatno najomraženiji stanar ovogodišnjeg regionalnog Velikog Brata je svestrani Goran Todić, a iako je u svome životu puno toga ostvario, zadržao je skromnost i u kući se rijetko time hvali.

Naime, Goran je glumac po vokaciji, uz to je svestrani sportaš s tridesetogodišnjim iskustvom u padobranstvu te s iskustvom u borilačkim sportovima. Duže se vrijeme bavi i japanskim budizmom, čija je specifičnost vjerovanje u samoga sebe i svoje sposobnosti, a ne u određeno božanstvo. 

Ono što je Goran  naglašava u kući Velikog Brata kojeg u programu OBN TV možemo pratiti od 21:50 jest da je humanitarac, a to ste mogli uočiti u jednom sedmičnom zadatku kada je svojih 5 000 eura gotovo do kraja čuvao kako bi ih poklonio potrebitoj djeci iz dječijeg doma Bjeave u Sarajevu. Nadalje, Gogo je i društveno angažiran i u promicanju zaštite okoliša i spomenika prirode, a omiljen je u krugu svojih prijatelja i saradnika. O njegovim padobranskim skokovima iznad Mostara snimljen je dokumentarno-igrani film „Nebo“ koji je dobitnik više nagrada na internacionalnim festivalima kratkog filma posvećenima turizmu i ekologiji!

Glumačku je karijeru počeo u pozorištu, u predstavama poput „Hamleta“, a glumio je po Italiji i državama bivše Jugoslavije. Nastavio je s filmom „Bol od meda“ koji je prvi film koji je progovorio o anoreksiji, a koji je na 67. filmskom festivalu u Veneciji odnio nagradu za najbolji porodični film.

Budući da se nije mogao baviti isključivo glumom, osjetio je poriv da preuzme odgovornost da štiti osobe koje se nisu u stanju štititi same, pa je postao tjelohranitelj poznatih. Iako ga se romantično povezivalo s Berlusconijevom suprugom, kaže kako je sa svojim klijentima bio u isključivo profesionalnom odnosu te da oni za njega nisu nikad bili ništa više od klijenata.

Podijelite članak