Portal 072info

Zbog pandemije Djeda Mrazevi će umjesto djeteta u krilu imati laptop

Screenshot 2 1599
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Doček Božića i obilazak djece za vrijeme novogodišnjih praznika zbog pandemije je promijenjen pa su tako okupljanja obustavljena, a Djeda Mraz će u svom krilu umjesto djeteta držati laptop putem kojih će im se obratiti.

Kako bi sve bilo uigrano i prošlo bez problema, Djeda Mrazevi su u Londonu krenuli u zabavnu školu kako bi se podučili korištenjem novih tehnologija te testirali kako će za vrijeme božičnih i novogodišnjih praznika razgovarati s djecom.

Ovu edukaciju je organizoavala jedna od kompanija koja se bavi dječijim događajima pa je tako odlučila pružiti nezaboravno virtuelno iskustvo i druženje djece i Djeda Mrazeva.

Ove godine Djeda Mrazevi moraju savladati nove tehnologije, Screenshot: YouTube Ove godine Djeda Mrazevi moraju savladati nove tehnologije, Screenshot: YouTube

Naime, putem Facebooka Djeda Mrazevi će započeti virtuelne video chatove, a djeci će biti omogućeno da kroz taj svijet tehnologije osjete prave čari Božića pa će moći rezervisati obuku sobova, imati virtuelnu vožnju saonicama ili se uputiti u potragu za blagom sa vilenjacima.

“Nismo željeli planirati i riskirati zdravlje djece i drugih održavanjem uobičajenih božičnih događaja uživo, pogotovo tokom još jednog lockdowna koji je nastupio u Velikoj Britaniji. Na ovaj način će biti sigurna i personalizovana proslava, djeca neće morati čekati u redu, već će imati ‘svog’ Djeda Mraza i s njim komunicirati iz udobnosti svog doma. Božić je uvijek u jednu ruku vršio pritisak na roditelje, a on je ove godine još veći”, kazala je Helen Nurse koja sa svojim suprugom vodi kompaniju Wonder Adventures, piše BBC.

Djeda Mrazevi će sa djecom razgovarati putem videochata na Facebooku, Screenshot: YouTube Djeda Mrazevi će sa djecom razgovarati putem videochata na Facebooku, Screenshot: YouTube

Djedice će morati savladati nove tehnologije i naučiti kako uspostaviti videopoziv s mališanima koji ih željno očekuju i time se uklopiti u novo normalno i za sada online slaviti praznike i značajnije datume.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME