Zbog sjećanja na srebreničke žrtve Hakala nije želio pjevati u Novoj Bili

Podijelite vijest

Nihad Fetić Hakala i Ajsela Malkić za bajramske praznike napunili su klub “Vegas” kod Tuzle. I jedno i drugo, profesionalno su odradili posao, pa su svojim hitovima uveselili mnogobrojne goste.

-Ko hoće da čuje pravu pjesmu, doći će mene da sluša, a ne neke š samo nabrajaju – kaže nam Hakala. Ne voli, dodaje, kada mu naručuju tuđe pjesme jer ima toliko hitova da pjeva, tako da nema potrebe za tuđim.

ČITAJ JOŠ:  Hakala: Mom ocu (83) nije bilo mrsko glasati, nek ni vama ne bude! 

Napravio je takvu karijeru, da mu ne treba više ni da snima. Uživa u svom statusu, zlatne sredine. Ajsela, kao itekako kvalitetan vokal, nešto manje je zastupljena na sci, no, kako sama priznaje, sama je kriva jer se povukla.

-Danas se muzika gleda, a ne sluša. Pored ovakvih vokala današnja omladina sluša neke što zavijaju, tamo neke narkomane, što je apsurd – ističe njihov menadžer Amer.

Kako nam reče Hakala, uskoro sprema novu pjesmu sa Dejanom Kostićem, pa ne sumnjamo da će to biti sjajan hit.

ČITAJ JOŠ:  Hakala: Mom ocu (83) nije bilo mrsko glasati, nek ni vama ne bude! 

A Hakala je dogovorio nastup i dan kasnije 10. jula u diskoteci “Tron” u Novoj Bili. No, shvativši da je u ponoć 11. juli, dan obilježavanja genocida u Srebrenici, odustao je od nastupa. Iz poštovanja prema žrtvama, Danu žalosti, sve je otkazao. 

-Ja sam dogovorio nastup, međutim kada sam shvatio da je u ponoć 11. juli, jednostavno sam morao odgoditi nastup. izvinio sam se vlasniku, publici i ovim putem obećavam da ću uskoro doći i napraviti lom – rekao nam je Nihad Fetić Hakala.

ČITAJ JOŠ:  Hakala: Mom ocu (83) nije bilo mrsko glasati, nek ni vama ne bude! 

Express


Podijelite vijest