RS: Zbrinuto više od 120 pacijenata sa poplavljenih područja

Podijelite vijest

U Kliničkom centru Banjaluka zbrinuto je više od 120 pacijenata sa poplavljenih područja u Republici Srpskoj, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno, rečeno je danas Srni u ovom centru.

“Prošle sedmice iz Kliničkog centra Banjaluka otpušteno je oko 60 pacijenata, jer su u domovima zdravlja i bolnicama, u opštinama kojima pripadaju, obezbjeđeni svi potrebni uslovi za zdravstveno zbrinjavanje”, ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pomoć u lijekovima i medicinskim sredstvima bolnicama u Bijeljini, Doboju i Šamcu, te drugim zdravstvenim ustanovama koje su stradale u poplavama, Klinički centar Banjaluka u kontinuitetu šalje od 16. maja.

“Do sada smo poslali više hiljada kutija tableta i ampula antibiotika, probiotika, analgetika, antipiretika, lijekova za pritisak, dijabetes, astmu, srčana oboljenja, sedative, lijekove za epilepsiju, setova za infuziju i transfuziju, boca fiziološkog, glukoznog i hartmanovog rastvora, te ostalih neophodnih lijekova i medicinskih sredstava zdravstvenim ustanovama ugroženim u poplavama”, navode u Kliničkom centru.

Najveći dio donacija, koje su stigle Kliničkom centru Banjaluka u proteklih deset dana, proslijeđen je bolnicama i domovima zdravlja u ugroženim opštinama.

Srna