ZDK: Obavijest Ministarstva o evidenciji i pregledu djece-polaznika predškolskog odgoja

52F44560 F3B8 4FA8 AEF9 0B7986305B73

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona objavilo je Obavještenje o evidenciji i ljekarskom pregledu djece-polaznika programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja i godini pred polazak u osnovnu školu (POPOiO).

U obavijesti stoji da je Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u školskoj 2021/2022. godini namijenjen djeci koja će do 1. marta 2022. godine navršiti 5 godina i šest mjeseci života i koja, u ovoj školskoj godini, nisu pohađala neku od predškolskih ustanova.

Roditelji/staratelji djecu trebaju prijaviti za Program u školu koju će dijete pohađati, kod pedagoga ili osobe koju je ovlastio direktor škole.

U cilju zaštite zdravlja djece, roditelje i radnika u školama, evidencija djece će se obaviti putem elektronske komunikacije između škola i roditelja/staratelja djece.

Evidencija djece se vrši u periodu od 10. decembra do 20. decembra 2021. godine, a tokom januara 2022. godine roditelji/staratelji će biti obaviješteni o ljekarskom pregledu djece-polaznika.

Prethodni članakZbog ovoga je izbačena iz Zadruge: Pogledajte kako je Miljana Zoli štiklom razbila glavu!
Sljedeći članakSRCE DA VAM PUKNE: Nikada nisam poljubila mejita u gasulhani, do danas malenu Asiju