Portal 072info

ZDK: U osnovnim više, u srednjim školama ove godine manje učenika

Foto: Anadolija

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine te prigodnim programom koji su pripremili učenici Osnovne škole „Meša Selimović“ u Zenici zajedno sa svojim nastavnicima, svečano je obilježen početak nove školske 2016./2017. godine za 43.702 učenika.

ntoniranjem himne Bosne i Hercegovine te prigodnim programom koji su pripremili učenici Osnovne škole „Meša Selimović“ u Zenici zajedno sa svojim nastavnicima, svečano je obilježen početak nove školske 2016./2017. godine za 43.702 učenika na području Zeničko-dobojskog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

Prigodnim programom koji su pripremili učenici ove škole u vidu pjesama te sjećanjem na Kulin bana i Povelju Kulina bana počela je manifestacija svečanog obilježavanja početka nove školske godine.

Prisutnoj djeci, roditeljima te uposlenicima ove škole obratili su se i premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, predsjednik Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i odgoja ZDK Selvedin Šatorović te ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović koji su zaželjeli svim učenicima na području kantona te njihovim nastavnicima i profesorima sretan i uspješan početak nove školske godine te da ona prođe sa što manje problema.

„U ime Vlade ZDK posebno želim sretan početak nove školske godine, pogotovo prvačićima uspješan početak nove školske godine te ostalim učenicima i nastavnicima uspješan rad u narednoj školskoj godini“, rekao je Galijašević.

Anadolija

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box