ZDK: Zbog nepropisnog parkiranja izdato 2.212 prekršajnih naloga

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su u prva tri mjeseca ove godine realizovali akcije pojačane kontrole u saobraćaju na području kantona, s posebnim akcentom na kontrolu mirujućeg saobraćaja.

Tom prilikom je, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH koji se odnose na nepropisno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila, izdato je 2.212 prekršajnih naloga.

Aktivnosti na kontroli zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestima na kojim je zakonom zabranjeno i gdje bi ugrožavala bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, ili predstavljala smetnju za normalno odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka, i dalje se nastavljaju.

Vozači u slučajevima kada žele zaustaviti ili parkirati vozilo moraju da postupaju u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu ovu oblast. Svako drugo ponašanje i odstupanje od važećih odredbi će biti sankcionisano od policijskih službenika, rečeno je Feni iz Odjela za javnost MUP-a ZDK

GODISNJICA
MARKETING