Portal 072info

ŽELITE PUDER U NIJANSI BOJE SVOG LICA? Napravite ga sami uz pomoć ovih trikova i zablistajte bez hemije!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

puder

Imate problem sa odabirom pudera jer vam je teško pronaći idealnu nijansu…

Žene koje vode računa o svom izgledu najviše problema imaju sa odabirom pudera, tačnije odabirom nijanse pudera koja se stapa sa bojom kože.

Najčešće se reklamiraju puderi ovakvi ili onakvi koji se stapaju sa licem no to je i najveći problem jer u sebi sadrže hemiju koja šteti i stari lice… No jeste li znali da i sami možete napraviti puder i nijansirati ga po svom ukusu tačnije boji koja vam odgovara. Potrebno je malo više živaca i vješta ruka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Potrudit ćemo se da vam lijepo objasnimo kako bi što bolje izradili vlastiti puder.

Sve što vam je potrebno za pripremu pudera je kukuruzno brašno (skrob), umjesto njega možete iskoristiti i obično bijelo brašno, gustin, kakao prah ili čokoladu u prahu, cimet, vaniliju i francusku zelenu glinu.

Priprema:

U staklenu ili plastičnu zdjelu stavite dvije kašike brašna, bijelog ili kukuruznog. Ostale sastojke dodajte po boji svoje kože, odnosno za kakao u prahu preporučuje se ukoliko imate tamniju nijansu lica, i on je namijenjen tamnoputijim ženama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vanilija je za svjetlije žene koje imaju takvu nijansu tena. Ukoliko je vaša koža pomalo žućkasta, za nju će idealan biti đumbir koji će tu boju neutralizovati te neće biti tragova nanošenja.

Prilikom miješanja isprobavajte puder te proučavajte koja vam nijansa odgovara. Dodajte sastojke kako biste došli do svoje idealne boje pudera. Umočite prst u prah, nanesite ga na kožu (lice, prst, ruku) te na svjetlu pogledajte ima li kakvih prelaza. Ukoliko se puder stopio sa prirodnom bojom vaše kože, nijansa je dobra za vas.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Možete ga miješati sa eteričnim ili mirisnim uljima, losionima za tijelo, mlijekom za tijelo ili hidratantnom kremom za lice. Maslinovo ulje odlično je u kombinaciji sa puderom, samo u manjim količinama kako vam se lice ne bi previše mastilo. Puder držite u čistoj posudici, zatvarajte ga i mogao bi vam potrajati i do nekoliko mjeseci.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME