Portal 072info

Želja mi je da djeca nastave porodični zanat i ostanu u BiH

Dok mnogi mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine, poznati srebrenički frizer Ahmed Ustić i ne razmišlja o tome. Sa suprugom Sanelom stvara uvjete da njegova djeca Šejla i Redžo krenu njegovim stopama.

– Želja nam je da nastave frizerski zanat porodice Enesa Ustića, kojim su se moji preci bavili više od pola stoljeća. Djed Enes u ovaj je posao uveo svog sina rahmetli Omera, mog babu Mehu i kćerku Zejnebu. Od predaka sam naslijedio zanat i poslovni prostor u kojem danas radim – pojasnio nam je Ahmed.

Poslovni prostor bio je u oronulom objektu, a od vlastitog novca i  kredita dio objekta je kupio od srebreničke profesorice Sadete Kamišalić. Obnovio ga je i, osim lijepo uređenog frizerskog lokala, na spratu ima i stambeni prostor za djecu.

– Osim objekta koji više nije ruglo u centru grada, osigurao sam budućnost svojoj djeci, koja će se, najvjerovatnije, baviti istim zanatom i neće razmišljati da napuste rodni grad i BiH – rekao je Ahmed.

Svako ima mušterije

Do njegove radnje frizerski salon ima Snežana Marković. Ahmed kaže da je zadovoljan svojim poslom i dobrom saradnjom s kolegicom u komšiluku. Kaže da svako ima svoje mušterije.

– U gužvi pomažemo jedno drugome i ne gledamo ko je ušao u koju radnju – dodao je Ustić.


Avaz

Podijelite članak
  • 11
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box