„Želja za Resulom“ održana u BNP-u (FOTO)

IMG_3705

Manifestacija pod nazivom „Želja za Resulom“ održana je sinoć na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zenica i ove godine se organizovalo obilježavanje 12. rebiu-l-evvela, Dana mevluda, kao znak poštovanja prema Božijem Poslaniku Muhammedu, a. s.

Kao i prethodne godine i ovaj put manifestacija nosi naziv „Želja za Resulom”, i planirano je da traje  dvadeset  dva dana i to u periodu od 09. do 31. januara 2014.  godine.

Na sinošnjoj svečanosti u BNP-u veliki broj posjetilaca ostalo je ispred dvorane, obzirom da toliku zainteresovanost Velika scena BNP-a nije mogla da primi, ali su svi oni koji su koncert pratili izašli zadovoljni i mirnog srca.

Prisutnim gledaocima su se predstavili mali horovi svih osnovnih škola, kao i horovi srednjih škola na području općine Zenica, koji su počastili prisutne goste učenjem prelijepih ilahija. Svoje učešće na ovoj manifestaciji upotpunio je i poseban gost večeri, Latif Moćević.

Sa tri prekrasne ilahije, predstavio se i Omladinski hor iz Zenice sa svojim solistima.

Ono što je važno naglasiti jeste da manifestacija ima za cilj da promovira vrijednosti iz Poslanikova života, istakne poslaničku  veličinu  Muhammeda, a. s.

Kako je protekla cjelovečernja manifestacija pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića, dok ćete sve ostale fotografije moći pogledati na Facebook stranici portala https://www.facebook.com/072info

[flagallery gid=181]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE