Žena uporedila gubitak psa sa smrću muža svoje sestre: Ovakvu reakciju nije očekivala

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Majka dvoje djece izazvala je raspravu na Redditu nakon što je napisala kako je morala da podsjeti svoju sestru da gubitak psa nije jednak kao i smrt muža. U svojoj objavi korisnica je otkrila da joj je suprug preminuo prije mjesec dana i da joj jako nedostaje.

Ubrzo nakon toga neko je ubio psa njene sestre.

“Nazvala me čim se to dogodilo i rekla da sam ja jedina osoba koja može razumjeti njenu bol. Nije mi smetalo, željela sam da je utješim jer znam koliko joj je ljubimac značio. Održala je bdenje za njega i cijela naša porodica je prisustvovala. Ali ona sada upoređuje naše gubitke. Govori mi da tačno zna kroz što prolazim”, opisala je.

Objava izazvala raspravu ljudi

Kaže da je sestra zove svaki dan i pita da zajedno obiđu grobove. “Rekla sam joj da tuga za psom nije ista kao tuga za mužem. Naljutila se i sada odbija da razgovara sa mnom. Pas nije isto što i muž. Pas ti ne može uzvratiti ljubav kao muž”, navela je, između ostaloga, udovica.

Njena objava je izazvala raspravu koja uključuje više od 2.6 hiljada komentara. “Koliko god volimo životinje, one nisu ljudi. Sestra ti je bezobrazna”, “Bol je individualna, ne može se upoređivati”, “Verovatno traži utehu, ali ne može da je traži od žene koja je upravo izgubila muža”, “Psi žive kraće od ljudi. Nije isto”, pisali su korisnici.

B92