Žene otkrivaju šta obavezno pitaju muškarce na prvom dejtu

Screenshot 2 73
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vođene brojnim savjetima drugarica, psihologa, interneta, pa čak i serija – postoji podugačka lista obaveznih pitanja koje morati postaviti muškarcu na prvom dejtu. Koliko ima godina? Čime se bavi? Poštuje li svoju majku? Ili čak – da li je oženjen? To su samo neka od dejting pitanja 21. vijeka.

Gledajući Instagram, rijaliti i zapadnjačke serije, ali i listajući Tinder, vrlo lako možemo da stvorimo pogrešnu sliku o tome kako dejting zapravo izgleda u zemljama regiona. Zato smo pitali naše žene koja su to pitanja koja postavljaju na prvom sastanku.h

„Realno kada shvatim da mi je neko fizički privlačan, prva stvar koju ispitam jeste da li je pametan. Ako nije, poy”, kaže Marija.

„Takođe, ako je nacionalista dobiće pozdrav i svađu uz to”, dobacila je Teodora

„Isto ako je homofob, mizogin, al’ to sve spada u šu**k od čovjeka sve”, potvrdila je Ana.

Ženama je nekad važno i da ispitaju da li se muškarac pretvara i govori samo ono što misli da ona želi da čuje, ili je zapravo autentičan.

„Ja obavezno ispitujem stavove o položaju žena, kao i političke stavove. Ne mogu da budem sa nekim s kim ću da se raspravljam svaki dan, a te teme su mi vrlo značajne”, iskreno je odgovorila Milica.

ČITAJ JOŠ:  Uz ovih nekoliko savjeta osvojićete gotovo svaku djevojku

S tim se složila i Jovana: „Sada smo već u godinama kada su politički stavovi vrlo važni i moraju da budu ispravni i da se saznaju odmah.”

Posebno kada im se lik fizički i na prvu loptu dopadne, žele da znaju šta se sve tu krije.

„Poučena prethodnim iskustvima zanima me kakav život vodi trenutno, kako provodi slobodno vrijeme i da li ima neki hobi. Kakve su mu ambicije, ciljevi, itd. Ali uopšteno, iz priče se izvuče jel’ džabahljebaroš ili ne. Ali ne mislim u novčanom smislu, u duhovnom”, objasnila je Jelena.

Dok Ljubica ima malo smjeliji pristup: „Ako voli da žurka, šta se iza toga krije, zanima me od čega bježi. Čisto da znam da li da bježim kao muha bez glave ili je malo nesnađen, kao i svi mi na kraju krajeva.”

Jednostavno, kome je porodica veliki dio života željet će i takvog muškarca pored sebe.

„Ne znam kako da objasnim to baš, ali ako nema dobar odnos i komunikaciju sa majkom ili sestrom, kako mogu da očekujem da može da razumije moje potrebe i brige kao žene? Naravno, osim majka nije neki ozbiljan slučaj, ali zna se na šta mislim”, kaže Mia.

ČITAJ JOŠ:  Iskoristite sve blagodati morske soli

Ivana se potpuno složila i istakla: „Porodica na prvom mjestu. Svaka porodica ima svoje probleme naravno, ali moraju imati dobar odnos. Uvijek pitam i da li voli životinje, bez toga nema priče dalje”.

Anica je brzo dodala: „Iskreno, ako ga psi ne vole već sam ozbiljno sumnjičava.”

Kad smo kod porodice, koliki je značaj prijatelja?

„Što smo stariji sve se teže nekako održavaju prijateljstva, svjesna sam. Ali ako nema drugare, ili bar jednog, tu nešto opasno ne valja” i „Ako na pitanje o društvu počne momentalno da ih pljuje – ili je ljubomoran ili jako dvoličan – nema mi između”, kažu naše sagovornice.

A, vrlo često se na dejtu ne radi ni o direktnom pitanju, nego o promatranju, pa čak i testiranju.

„Sve moje drugarice i ja to negdje radimo, jer ćemo sigurno baciti usput neki komentar i onda sačekati trenutak da vidimo reakciju” i „Ako mu kažem da me baš smaraju feministkinje, samo se nešto žale i eto kako mene niko nije napao, a on crkne od smijeha i potvrdi – pao je i momentalno sam otišla” – samo su neki od odgovora na ovu temu.

Dešava se i da vam se neko dopadne, i zaljubite se, a da imate potpuno različita interesovanja koja ipak sačinjavaju svakodnevicu. Naravno, muzika i mjesto za izlazak nisu presudni – ukoliko drugoj strani to ne smeta.

ČITAJ JOŠ:  Gojaznost je najvažnije spriječiti u djetinjstvu

„Isto je važno kakvu muziku sluša i na kakvim se mjestima kreće, jer neću sigurno razmišljati da li će se ljutiti da odem na rejv ili ne. A, da se pravdam svaki put kad mi se izlazi, nemam snage…” – reče Dajana i odmahnu rukom.

Tu su i šaljiva pitanja poput: „Sa koliko si žena bio” ili „Da li si nekad imao neku polnu bolest”. Kako nam je rekla Vanja ni ona nisu na odmet, i dodaje: „Kao smijemo se, a ja samo bilježim informacije.”

„Ja volim i da ispitam o prošlim vezama, opušteno onako. Ali ako o svim bivšima govori da su užasne – bježim koliko me noge nose”, kaže ona.

Sara na to dodaje: „Ma prvo pitanje bi trebalo da bude: ‘Dobar dan, jesi li oženjen?’ jer kako više da znam s kim imam posla?”

Nakon svih ovih pitanja, zaključak je da ‘žene sve vole da znaju’ i na prvom dejtu. Od viška, u ovom slučaju, glava ne boli. Dobro, od viška znanja – od viška pitanja i može.

GODISNJICA
MARKETING