Portal 072info

ZENICA BEZ DOČEKA NOVE NA OTVORENOM: Na Trgu u Sarajevu doček uz Laku, Hanku, Šoljanina

U najluđu noć u godini koja će biti organizovana pod motom “Sarajevska urnebesna noć”, Sarajlije će na Trgu djece Sarajeva uvesti bh. muzičari Laka i Mirela.

Gradska uprava Grada Sarajeva i ove godine će prirediti bogat novogodišnji program koji će obilovati nastupima brojnih bh. muzičara i izvođača.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Direktor marketinga “Radio 8” Feliks Mušović najavio je da će Ansambl “Kabaret” zagrijati atmosferu nakon čega nastupaju Počko & New Primitives, band koji je posvećen kultnom pokretu nastalom u Sarajevu 80-ih godina.

– Mirza Šoljanin i band upotpunit će novogodišnju noć svojim interpretacijama pop-rok pjesama i sevdalinki. U novogodišnjoj noći ispred BBI Centra zapjevat će i Hanka Paldum, a uz izvedbe sevdalinke prisutne će uveseliti i svojim dobro poznatim hitovima – istakao je Mušović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dodao je da će doček Nove 2015. zaokružiti DJ Benjo.

Istakao je da će za najmlađe program dočeka Nove godine početi već od 12 sati, kada će Djeda Mraz s Radija 8 dijeliti slatkiše uz performanse iznenađenja u svakom dijelu grada, od Baščaršije, preko Ferhadije do Novog Grada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Najpoznatiji sarajevski ulični plesač Suvad Veletanlić također će zabavljati sve one koji će posjetiti našu prijestolnicu – naglasio je.

Najavio je da će u 18 sati sarajevski hor za djecu i mlade “Princess krofne” te niža baletna muzička škola “Mladen Pozajić” uz Lejlu Čaušević, Naidu Ćatić, Harisa Ćatu, Tarika Mulaomerovića i Ajšu Kapetanović napraviti uvertiru pred centralni dio programa koji počinje u 20.30 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić u saradnji s Radiom 8 Sarajevo organizirat će i novogodišnji program za djecu bez roditeljskog staranja, u stanju socijalne potrebe i djecu s posebnim potrebama.

– Ove godine osigurano je 1.037 paketića. Riječ je podjeli paketića i predstavi “Od cucle do škole” u kojoj nikako neće nedostajati radosti, smijeha, muzike i prazničnog raspoloženja – kazao je Komšić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Program je planiran za 24. decembar u Međunarodnom centru za djecu i omladinu “Grbavica” u tri termina u 10, 12 i 14 sati.

Dva dana ranije će delegacija Grada Sarajeva zajedno s gradonačelnikom Komšićem podijeliti novogodišnje paketiće djeci koja nisu u stanju fizički prisustvovati predstavi. Najprije će se družiti s mališanima koji se nalaze na liječenju na Pedijatrijskoj klinici, a potom s djecom iz Udruženja slijepih KS-a, Udruženja oboljelih od cerebralne paralize, Udruženja OAZA, Štadlerovog dječjeg doma Egipat i Udruženja Edus.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić kazao je da će policija angažirati dodatne snage radi smanjenja incidenata te upotrebe pirotehničkih sredstava.

PROČITAJTE JOŠ: DOČEK NA OTVORENOM NIJE BACANJE PARA: Zeničani protiv odluke Općine

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME