Portal 072info

Zenica će pomoći ZDK u sanaciji puta Nemila-Bistričak

Nakon što su mještani 4 mjesne zajednice Nemilskog kraja najavili mogućnost blokade magistralnog puta M-17 ,nezadovoljni dinamikom kojom se sanira regionalni put Nemila-Bistričak,u Šerićima je jučer održan sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem i njegovim saradnicima.

Zaključeno je da će Grad pomoći u granicama svojih mogućnosti,te da će se održati zajednički sastanak sa predstavnicima Zeničko-dobojskog kantona,koji imaju zakonsku obavezu da saniraju i održavaju ovaj regionalni put.

Predstavnici mjesnih zajednica Bistričak,Jastrebac,Vukotići i Šerići,upoznali su gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića sa brojnim problemima , nastalim nakon poplava u maju 2014.godine.Predsjednici mjesnih zajednica Šerići i Bistričak,Halil Garanović i Avdija Halilović ,posebno ukazuju na katastrofalno stanje regionalnog putu Nemila-Bistričak-Šerići ,te činjenicu da su u protekle dvije i po godine za sanaciju uložena tek minimalna sredstva.

Gradonačelnik Zenice,Fuad Kasumović,naglasio je, da se razgovaralo i o drugim brojnim problemima za koje smatra da će biti riješeni u prvoj godini njegovog mandata.Drugo pitanje,regionalni put Nemila-Bistričak,u nadležnosti je Zeničko-dobojskog kantona.

Bez obzira na tu činjenic,kaže,Grad će pomoći u granicama svojih mogućnosti.Neosporno je da Grad raspolaže finansijskim i drugim kapacitetima ,te da će ispuniti svoj dio obaveza,kaže gradonačelnik.

On je ujedno podsjetio Zeničko-dobojski kanton na zakonsku obavezu održavanja ovog regionalnog puta,a ako za to nemaju novca,neka se zaduže.Jer,riječ je o 5.000 građana Zenice i Zeničko-dobojskog kantona koji u 21. vijeku moraju imati asfaltiran put,rekao je gradonačelnik Zenice,Fuad Kasumović.

rtvze

Podijelite članak