Portal 072info

Zenica: Delegacije Kosova i Albanije sa predstavnicima gradske uprave razgovarali o prijenosu dobre prakse u oblasti energetske efikasnosti

Savjetnik gradonačelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove, gdin. Muhamed Husremović i šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj gđa. Amra Mehmedić, u četvrtak 22. juna 2017.godine održali su sastanak u gradskoj upravi s predstavnicima delegacija Kosova i Albanije.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti prijenosa dobre prakse iz Bosne i Hercegovine na Kosovo i Albaniju u oblasti energetskog menadžmenta/ efikasnosti na lokalnom nivou, a u cilju postizanja uslova postavljenih od strane Energetske zajednice.

Posjetu je organizovao GIZ BiH u cilju jačanja regionalne i bilateralne saradnje u okviru bilateralnog projekta “Energetska efikasnost na Kosovu” i u skladu sa zahtjevima Energetske Zajednice, čije su članice Albanija, Bosna i Hercegovina i Kosovo.

Ovom prilikom istaknuto je da je Grad Zenica primjer dobre prakse u oblasti energetskog menadžmenta i šest godina bio je partner GIZ projektu “Savjetovanje u oblasti energetske efikasnosti”.

Podijelite članak