Portal 072info

Zenica domaćin kvalifikacija za „Dance World Cup 2017“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zenički “Ars centar”, kao nosilac licence, domaćin je kvalifikacija za ovogodišnji plesni i baletni spektakl “Dance World Cup”, koji će biti održan 11.februara u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Na ovaj način prvi put u BiH će  biti održane međunarodne kvalifikacije za balkanske zemlje Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju za predstojeće “Svjetsko finale Dance World Cup 2017”.

-Ovo je prvi put da se jedno značajno takmičenje u formi kvalifikacija održava na Balkanu, a samim tim i u Bosni i Hercegovini. Ars centar je dobio licencu za ovo takmičenje na osnovu  rezultata koje smo ostvarili nastupajući na takmičenjima. Na narednom takmičenju učestvuju sve baletske i plesne škole iz BiH, oko 70 takmičara i bit će  izvedeno 58 plesova- kazala na promociji DWC predstavnica Ars centra Elma Šeper-Nadžak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najbolji takmičari će nakon ovih međunarodnih kvalifikacija steći pravo nastupa na svjetskom finalu DWC 2017, koje će od 23.juna do 1.jula  biti održano u njemačkom gradu Offenburgu. Na prvenstvu će nastupiti najbolji svjetski plesači i takmičari iz 44 zemlje svijeta.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME