Portal 072info

Zenica domaćin projekta “Moja kosa tvoja kosa”: Nove perike za hrabre mališane

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Iz ovog udruženja je saopćeno da u Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Sve građane Zenice i okoline pozivaju da dođu u SC Džananović, 25. augusta od 12.00 do 18.00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže). Do sada smo izradili i uručili 23 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu”, navode iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“.

Projekt „Moja kosa tvoja kosa“ podržala je i Amra Silajdžić-Džeko donirajući svoju kosu i blizu 1.000 donatora iz BiH, regiona i šire.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Projekt Moja kosa, tvoja kosa podržan je i od Vlade Švicarske.

Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME