Portal 072info

ZENICA: Dvije osobe lišene slobode zbog proizvodnje i stavljanja u promet droge

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zenička je policija tokom poduzetih mjera i radnji na suzbijanju i preveniranju posjedovanja, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, lišila slobode dvije osobe, A.N. i A.N., nakon što su došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima. 

Istražnim aktivnostima utvrđeno da se ove osobe mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom droga, u skladu s prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici u selu Hajkovići kod Zenice je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koriste navedene osobe, kojom prilikom je pronađena biljna materija što svojim izgledom asocira na opojnu drogu, ukupne bruto težine 153,85 grama, i dva paketića od alu-folije u kojima se nalazilo devet sjemenki koje asociraju na sjemenke indijske konoplje. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pronađena materija i sjemenke su izuzeti i bit će predmetom potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, a navedene osobe su lišena slobode i nad njima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv A.N., rođenog 1971. godine, i A.N., rođenog 1981. godine, oba iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME