ZENICA: Građani uživali u jeftinoj kupovini, trgovci u pazaru!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Javno preduzeće “Tržnica” prvi put je organiziralo interesantan program pod nazivom „Noć zeničke pijace 2018”, kojim su brojne građane pozvali na druženje i šoping u noćnim satima.

Muzički program

Ovaj jedinstveni događaj, koji je održan od 19 do 22 sata, bio je idealna prilika da građani uživaju i u prigodnom muzičkom programu koji je organiziran.

Svi oni koji su se odlučili posjetiti pijacu, imali su priliku kupovati obuću i odjeću po sniženim cijenama do 30 posto, što ih je dodatno motiviralo da dođu.

Da su građani u velikoj mjeri pozdravili ovo dešavanje, svjedoči prepuna pijaca.

– Ovo je odličan događaj da u noćnim satima dođemo na pijacu i kupujemo ono što nam treba. I cijene su za ovu priliku snižene. Organizatori su se pobrinuli da se i zapjeva, što je zaista učinilo sve ovo fenomenalnim – kaže Fatima Čomaga, izražavajući nadu da će ovakvih događaja ubuduće biti češće.

Dobra posjeta

I zakupci prostora na pijaci nisu krili oduševljenje odličnom posjećenošću i reakcijama prvog noćnog šopinga, s obzirom na to da su te večeri odlično i zaradili.

 Uskoro repriza

– Organizirali smo ovakav događaj kako zbog zakupaca, da ostvare još bolje prihode, tako i zbog građana, da im ponudimo nešto sasvim novo. Budući da je sve prošlo odlično, planiramo ovakav događaj organizirati jednom mjesečno, a sve dok je toplijeg vremena – kaže Selma Vidimlić, direktorica JP “Tržnica” Zenica.

Avaz.ba