ZENICA: Humana misija frizera održana u Zenici (FOTO)

Podijelite vijest

Već dugo najavljeni 1.frizerski miting humanosti, održava se danas na platou ispred Multiplex kina Ekran u Zenici u organizaciji Sabine i Ahmeda, te zajedno sa Asocijacijom Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, te kako su istakli zadovoljni su ovim velikim odzivom Zeničana.

Važno je istaći da je na ovom mitingu učešće uzela ukupno 34 frizerska salona iz Sarajeva, Kaknja, Viteza, Gornjeg Vakufa, Uskoplja, Travnika, Novog Travnika,Bugojna, Sinja i naravno Zenice.

Miting je osmišljen na način da će svatko ko želi šišanje, to isto šišanje platiti po cijeni koju želi. Sav prihod će bit usmjeren za pomoć ugroženom stanovništvu od poplava u BiH. Sav prikupljeni prihod bit će primarno namijenjen za usmjeravanje ka ugroženim porodicama sa djecom, te je prioritet nabavka dječije hrane i pelena.

Da su veliki humanisti pokazali su i ovaj put i to reprezentativci u sjedećoj odbojci, gdje su zajedno došli da se ošišaju te na taj način dali svoj humanitarni doprinos u ovom velikom projektu.

Miting će trajati sve do 19:00 sati, a do tada pozivaju sve svi oni koji žele doći i pomoći na ovaj način stanovništvu koji je pogođen poplavama, da se odazovu ovom humanom gestu frizera, a dame pored frizure mogu i da urede svoje nokte u Nail studiju.

Kako je izgledao 1. fizerski miting humanosti pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića.

[flagallery gid=329]