Portal 072info

ZENICA: Izmjena režima saobraćaja radi polaganja cijevi instalacija

Ilustracija

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da su počev od ponedeljka 08.12.2014 godine planirani radovi na polaganja cijevi instalacija preko punog profila saobraćajnice Zmaja od Bosne na potezu rondo „Expres “ – kapija I Željezare Zenica.Pomenuti radovi zahtjevaju potpunu obustavu saobraćaja na navedenoj lokaciji, do završetka radova.Saobraćaj će u pomenutom periodu biti organizovan na sljedeći način:

-U potpunosti se zatvara dio Ulice Zmaja od Bosne iza raskrsnice rondo „Expres“ do rondoa „Kapija I željezare Zenica“.
-Teretni i putnički saobraćaj će biti preusmjeravan iz pravca novih dionica GGM-a preko Ulica Aska Borića i Juraja Najdharta.
-Teretni saobrćaj ulicom Zmaja od Bosne od Stacionara biti će slobodan do kapije I (ulaz u radnu zonu),ostali teretni saobraćaj usmjerava se Ulicom Juraja Najdharta prema Ulici Aska Borića.
-Putnički saobraćaj za objekte barake- kolonija preusmjerava se u Ulicu Kotromanića sa priključkom na GGM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Takođe je planirana privremena obustava saobraćaja jednog kolovoznog toka Ulice Zmaja od Bosne od raskrsnice kod Stacionara prema zgradi Tehničkog pregleda .Drugim saobraćajnim tokom će biti organizovan dvosmjerni saobraćaj.

Sve izmjene će biti adekvatno obilježene odgovarajućom gradilišnom saobraćajnom signalizacijom. Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od ponedeljka 08.12.2014 godine od 7:00 sati i trajaće do okončanja radova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica još jednom apeluje na javnost i učesnike u saobraćaju da zbog specifičnosti radova maksimalno poštuju vremenske periode obustava i koriste alternativne putne pravce uz poštivanje privremene gradilišne saobraćajne signalizacije.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME