Portal 072info

ZENICA Kapetanović: Poručujemo menadžmentu da se ne igra sa Sindikatom i radnicima

Iako su radnicima kompanije “ArcelorMittal” Zenica danas isplaćene plaće za mart, radnici su se danas, kako su i najavili, okupili ispred direkcije preduzeća. 

Tom prilikom prisutnim radnicima obratio se Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata radnika, koji je poručio da je imao obavezu ponovo danas okupiti radnike da im saopći kako je uplaćena kompletna plaća.

– Želimo uputiti poruku našem menadžmentu i poslodavcu da se više ne igraju ni sa Sindikatom ni sa radnicima. Nek odmah pripreme plaću za 10. maj, odnosno, aprilsku. Ako smatraju da su ozbiljna kompanija, neka se tako i ponašaju. Neka ne iznose neistine, neka govore istinu. Mi sve govorimo argumentirano – poručio je Kapetanović.

Na kraju je kazao da završavaju protest, ali ujedno i poručuju kompaniji da plaće ubuduće moraju biti na vrijeme.

– Ne bude li ih, neka nas ne čekaju u direkciji – rekao je Kapetanović na kraju protestnog skupa.

Podsjetimo, radnici su jučer protestirali ispred direkcije preduzeća zbog najavljenog kašnjenja plaće za mart.

Iako im je, nakon što su najavili proteste, uplaćeno 50 posto plaće, radnici nisu bili zadovoljni tim ishodom, zbog čega su jučer tražili ostavku Bidžu Naira (Biju Naira), generalnog direktora kompanije “ArcelorMittal” Zenica.

Iz ove kompanije ranije su objasnili da su uzroci kašnjenja plaća vanjski faktori, na koje oni ne mogu utjecati, te da je ovo prvi put da plaće kasne. Međutim, Sindikat je jučer na protestima oštro demantirao ove tvrdnje, kazavši da je ovo četvrti put da kasne plaće.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 76
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box