BFD86A01 E913 42B1 ACAE B9D2E02F9EB0
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021


Klub borilačkih vještaština Isak iz Zenice u subotu će, 17. jula, u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ biti domaćin Državnog prvenstva u kik-boksu te Prvog memorijalnog turnira „Husein Selimović- Musa“, koji organiziraju u pomen na svog bivšeg trenera i trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Velika čast

Kvalifikacijski mečevi počinju u 10 sati, a finalni, gala mečevi, na programu su od 19 sati. Ukupno će biti 50-ak kvalifikacijskih te 12 finalnih mečeva.

– Dobili smo obavještenje da je pet naših takmičara uvršteno u reprezentaciju BiH. To je za nas velika čast, priznanje našem klubu i Gradu. Kik boks savez BiH obavijestio nas je da za Državno prvenstvo ima prijavljeno oko 300 takmičara iz 45 klubova – kazao je danas na press-konferenciji Mersed Mulić, pomoćni trener KBV Isak, koji se nada novim uspjesima za zenički klub.

U reprezentaciju su uvršteni Ervin Alajbegović (K1, do 45 kg), Safet Seferović (K1, do 60 kg) Amar Husetović (K1, do 67 kg), Amel Koluh (K1, do 81 kg) i Ahmed Krnjić (K1, iznad 91 kg).

Najbolji takmičar zeničkog kluba i bh. reprezentativac, Kakanjac Ahmed Krnjić, proteklog je vikenda nastupio u bugarskoj Varni, u organizaciji Senshi gala 9. Krnjić je, nakon neriješenog ishoda te dodatne, 4. runde izgubio meč protiv albanskog borca Franceska Hxajae.

-Mi smo se spremali za sasvim drugog borca, koji je bio najavljen (Grk Giannis Stoforidis-op.a.), ali je tri dana prije meča otkazao nastup zbog povrede. U meču protiv Hxajae, nakon tri runde- znači regularnog dijela, meč je proglašen neriješenim i išlo se na ekstra rundu. Poslije ekstra runde, protivnik je bio bolji i odnio pobjedu- kazao je Krnjić, koji je istakao da su, nakon pregledanog snimka, smatrali da, možda, nije bilo potrebe za ekstra rundom.

Zaslužena pobjeda

– Po svim ocjenama, mi smo trebali pobijediti u regularnom dijelu. Ali, eto, odluka je bila da se nastavi dalje i u 4. rundi je zasluženo pobijedio moj protivnik. Četvrta se runda boduje posebno i taj je dio regularan- priznaje Krnjić.

Napominje kako su već za 11. august dogovorili meč u Istanbulu (Turska), gdje će mu rival biti turski borac. Krnjić se nada da će imati prijavljenog protivnika u svojoj kategoriji, da će se u subotu predstaviti publici te osvojiti naslov državnog prvaka.