Portal 072info

ZENICA: Nanošenje teških i lakih tjelesnih povreda i teška krađa u stan

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1). 

Dana 08.05.2016. godine, u 01,30 sati, u ulici Bistua Nuova, ispred UO “San Marino”, od strane lica: Č.V., D.M., H.K. i Č.R., svi iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda licu K.A. i lakih tjelesnih povreda licu G.M., oba iz Zenice. Policijski službenici Policijske stanice Crkvice lišili su slobode lica: D.M., H.K. i Č.R., dok je od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I na licu mjesta izvršen uviđaj.

U vremenskom periodu 04/08.05.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo F.D., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita, te muzička linija i televizor. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. 

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box