Portal 072info

ZENICA: Narušavanje javnog reda i mira i teške krađe

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave Žepče (1).

Dana 08.12.2015. godine, u 02,45 sati, u ulici Branilaca Bosne, u vršenju teške krađe u turističku agenciju „Gold-tours“, policijski službenici Policijske stanice Centar zatekli su lica: A.A., Š.E. i M.T., sva iz Zenice. Ista su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 08.12.2015. godine, na lokalitetu kampa „Banlozi“, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda licu M.F. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 08.12.2015. godine, u ulici Kamberovića čikma, izvršena je teška krađa u benzinsku pumpu „Energopetrol“, iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta i duhana. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 08.12.2015. godine, u ulici Ibrakovića put, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.M., iz koje je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak