Portal 072info

ZENICA: Narušavanje javnog reda i mira, tri teške krađe i ugrožavanje sigurnosti

Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (7), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Dana 08/09.12.2015. godine, u ulici Vrandučka, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo C.M., iz koje je tom prilikom otuđena metalna kasa u kojoj se nalazila određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 08/09.12.2015. godine, u ulici Fra Ljube Hrgića, izvršena je teška krađa u dječiji vrtić „Abakus“, iz kojeg je otuđena određena količina novca. Službenici Policijske uprave I su izvršili uviđaj.

Dana 09.12.2015. godine, u ulici Kranjčevićeva, od strane lica B.S. iz Zenice izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu M.Z. iz Zenice. Lice B.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U vremenskom periodu od 04.12. do 09.12.2015. godine, u mjestu Topčić Polje, izvršena je krađa 400 komada sadnica maline, vlasništvo V.V. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak