Portal 072info

ZENICA: Narušavanje javnog reda i mira, tri teške krađe i ugrožavanje sigurnosti

Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (7), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Dana 08/09.12.2015. godine, u ulici Vrandučka, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo C.M., iz koje je tom prilikom otuđena metalna kasa u kojoj se nalazila određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 08/09.12.2015. godine, u ulici Fra Ljube Hrgića, izvršena je teška krađa u dječiji vrtić „Abakus“, iz kojeg je otuđena određena količina novca. Službenici Policijske uprave I su izvršili uviđaj.

Dana 09.12.2015. godine, u ulici Kranjčevićeva, od strane lica B.S. iz Zenice izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu M.Z. iz Zenice. Lice B.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U vremenskom periodu od 04.12. do 09.12.2015. godine, u mjestu Topčić Polje, izvršena je krađa 400 komada sadnica maline, vlasništvo V.V. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box