Portal 072info

ZENICA Ni traga Senahidu Čagi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Od utorka traje velika potraga za 28-godišnjim Senahidom Čagom iz Lašve kod Zenice, za kojeg se sumnja da je kobne večeri pao u rijeku Lašvu.

Nabujala rijeka

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Prema riječima Ferhata Ljuce, vođe ekipe iz Federalne uprave civilne zaštite, u opsežnoj potrazi učestvuju Jedinica za zaštitu spašavanja Grada Zenica, Gorska služba spašavanja Zenica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica, Policijska uprava Zenica, lovačko društvo i brojni mještani.

  • Čago: Ni traga od utorka

 U potrazi za nestalim imamo 80 ljudi, dva čamca sa skiperima koji pretražuju obalu od mjesta posljednjeg viđenja do brane na Kanalu kod Zenice. Imamo i ljude koji idu obalom iz pravca Lašve prema Zenici, ali i ljude koji idu od brane na Kanalu prema gradu – kaže Ljuca.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

On napominje da je mjesto posljednjeg viđenja nestalog Čage na mostu kod magistralnog puta M-17, gdje se skreće za Lašvu. Pretpostavke su, kaže, da je završio u rijeci, jer se priča da je mladić bio pijan.

  • Ljuca: Nestali posljednji put viđen na mostu

– Potraga će se proširiti i na kopno, neće se zaustaviti, može se raditi smanjenim intenzitetom. Rijeka jeste nabujala, ali nije toliko da nas spriječi da radimo – govori Ljuca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Krenuo u restoran

Mladića je na putu M-17, na mostiću kod skretanja za Lašvu, ostavio prijatelj s kojim je tu večer bio vani. Htio ga je odvući u restoran “Titanic”, koji se nalazi u neposrednoj blizini tog mosta, gdje inače i radi, ali on mu je rekao da stane tu pa da će pješice otići do restorana.

Porodica ga je pokušala dobiti na mobitel, ali je bio isključen. Policija je posljednji put mobitel locirala u utorak, pet minuta poslije ponoći.

Sumnja na suicid i otmicu

Pedeset mještana Lašve učestvovalo je jučer u potrazi za svojim komšijom. Oni su pretraživali korito rijeke Lašve, a prema riječima Azrudina Dželalića, predsjednika MZ Lašva, zbog sumnje da se radi o suicidu, lovačko društvo pretražilo je i okolne šume.

  • Dželalić: Strahuju da nije upao u rijeku

– Željeli smo otkloniti i te sumnje, da nije otišao u obližnju šumu. Nismo ništa pronašli. Još ne znamo gdje bi mogao biti, a osim straha da je pao u rijeku, postoji strah da je možda otet – rekao je Dželalić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ/D.PAŠALIĆ


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 30
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6