Portal 072info

Zenica: „NVO 3P realizuje 3 nova projekta“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na jučerašnjoj press konferenciji koja je održana u 10:00 h u prostorijama Gradske biblioteke u Zenici NVO 3P pored dosadašnjih niz realizovanih projekata i akcija, predstavila je tri projekta koje će da sprovedu u djelo u narednom periodu u našem gradu. Riječ je o projektima ekološkog, kulturno – historijskog i edukacijskog značaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Projekat „Koristimo otpad“ podržan od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet, komunikaciju i zaštitu okoliša ZDK trajati će 10 mjeseci i nastavak je projekta „Naš otpad – naša obaveza“ kojeg su realizovali ove godine. Cilj projekta je promocija ispravnog, ekonomski isplativogi ekološki podobnog načina zbrinjavanja otpada nastalog u domaćinstvima u ruralnom području, edukacija o mogućnostima umanjenja i ponovnog korištenja otpada. Mjesne zajednice koje će biti obuhvaćene projektom su mjesene zajednice na području Kočevskog sliva, Babinskog sliva i Nemilskog sliva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Projekat „Zenička sehara 2016“ podržan je od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i ima za cilj da sačuva od zaborava i promoviše predmete od historijskog značaja za ovo područje koji iz dana u dan ponajviše mladi ljudi zaboravljaju. Kroz kretivne radionice učesnici će moći naučiti kako se prave rukotvorine sofre, nanulica, kanate, penđera itd, a nakon toga će uslijediti promocija izrađenih rukotvorina koji obilježavaju historiju naših prostora.

Projekat „Zvono spasa“ podržan je od strane Grada Zenica koji ima za cilj doprinijeti kreiranju pozitivnog školskog okruženja kroz prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja u nekoliko OŠ na području Zenice. U nekoliko OŠ biti će realizovano niz radionica koje se odnose na upoznavanje sa oblicima vršnjačkog nasilja, razvijanje samopouzdanja, komunikacijskih vještina te nenasilnog rješavanje konflikata. Također, cilj je unaprijediti i vještine nastavnika i roditelja koje će im pomoći u prevenciji vršnjačkog nasilja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME