Portal 072info

ZENICA Od male Pedagoške akademije do centra humanističkih nauka

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prigodnim programom, uručenjem zahvalnica, prisjećanjem na početke davne 1994. godine, Filozofski fakultet u Zenici danas je proslavio značajan jubilej – 25 godina uspješnog postojanja i djelovanja.

Razvoj fakulteta

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Svečanosti su prisustvovali studenti i uposlenici fakulteta, bivši dekani, ali i brojni drugi gosti sa Spahijom Kozlićem, ministrom za obrazovanje nauku kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona na čelu, koji je direktno učestvovao u procesu razvoja fakulteta koji je u proteklim godinama mijenjao nazive.

– Prvobitno je to bila Pedagoška akademija, zatim Pedagoški, a onda Filozofski fakultet. Fakultet se bavi dijelom društvenim, a najviše humanističkim disciplinama. Pokriva potrebe za nastavnim kadrom u osnovnim i srednjim školama, ali i institucijama kulture – kazao je Kozlić.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Dodaje da postoji preliminarna ideja za pokretanjem studija novinarstva, što će biti tema interesiranja u narednom periodu.

U okviru programa prigodnim riječima obratila se i dekanesa fakulteta Memnuna Hasanica, koja je podsjetila da je fakultet počeo egzistirati s jednim studijskim programom, razrednom nastavom, a da ih danas ima čak sedam.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Osim dekanese, prisutnima su se obratili i studenti fakulteta, koji su govorili o iskustvu i znanju stečenom na brojnim studijskim programima fakulteta.

Izložba slika

Svi oni poslali su jedinstvenu poruku o ovom fakultetu.

– Od male Pedagoške akademije do centra humanističkih nauka – poručeno je na današnjoj svečanosti, u okviru koje je upriličena i izložba slika studenata studija razredne nastave.

AVAZ – D.PAŠALIĆ


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 14
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6