Portal 072info

ZENICA: Održan prigodan program u okviru projekta „Daruj srcem za osmijeh“ (FOTO)

Projekat pod nazivom “Daruj srcem za osmijeh” je projekat Udruženja Daruj Srcem koji se realizuje svaki mjesec. Podrazumijeva prikupljanje sredstava, ali i slatkisa i školskog pribora učenicima u područnim školama.

Shodno tome, u prepunoj sali BZK Preporod održana je priredba koju su pripremili učenici iz O.Š. Miroslav Krleža i Enver Čolaković, predstavnici ispred Akademije Jale Zenica, zatim korisnici Udruženja s posebnim potrebama “Budimo prijatelji”, te djevojčica od pet godina Larisa. Gosti su uživali u bogatom programu uz domaće kolače i „Sultan“ kolu.

“Osnovni cilj druženja je bio pokazati da djeca mogu u velikoj mjeri doprinijeti kulturnom razvoju našeg društva i pomoći svojim vršnjacima. Također, mogu biti primjer na koji način da iskoriste svoje slobodno vrijeme. Zahvalna sam im na njihovom doprinosu kao i nastavnicama što su ih prepremale. Također, veliki trud su uložili i korisnici Udruženja „Budimo prijatelji“ kao i ekipa sa Akademije „Jale“. Zahvaljujem se i Ljubijanac Adisu i donatorici iz Njemačke koji su omogućili da svi učesnici dobiju paketiće. Hvala i As Grupaciji (firmi  Sprind) koja je donirala puslice za paketiće. Hvala svim gostima”, izjavila je Irnesa R. Tahić, predsjednica Udruženja „Daruj Srcem“.

U okviru druženja, organizovana je prodaja unikatnih radova doniranih od strane Ilhane Šabanović, Zahide Semić i Mukadese Nukić, te donacijama od strane Selvedine Rezaković.

[Galleries 702 not found]

Podijelite članak