Portal 072info

ZENICA Održana sjednica Gradskog vijeća

Gradsko vijeće Zenica usvojilo je na današnjoj sjednici Informaciju o protekloj,kao i program organizovanja sezone grijanja 2015./2016. godine.

Sezona bi tako,počev od 15.oktobra,trebala trajati 184 dana ,sa prosječnom satnom predajom topline od 52 MW sa postrojenja “ArcelorMittal Zenica”, što je neophodno za zagrijavanje 731.400 metara kvadratnih stambenog i 210.000 kvadrata poslovnog prostora.Cijena grijanja neće biti mijenjana.

Ponuđeni program organizovanja naredne sezone grijanja ,bar prema jednom broju vijećnika ,predstavlja samo lijepe želje ,bez garancija da će ove
zime radijatori biti topliji u odnosu na prošlu sezonu.Umjesto o suštinskim pitanjima većina rasprave vodila se oko toga ko je kriv za trenutnu situaciju, Javno preduzeće Grijanje ,Arcelor Mital ,Gradska uprava ili neko drugi.

Da li će biti kvarova ili ne to niko ne može znati ,ali problem dotrajalih postrojenja ostaje.Zbog toga su u kompaniji Arcelor Mitalu ranije najavili da ne mogu garantovati da će u predstojećoj sezoni ,grijanje biti bolje u odnosu na proteklu godinu,već suprotno.Podsjetimo,u prošloj sezoni je zbog kvarova na kotlovskim postrojenjim isporuka toplinske energija bila u prekidu ukupno 22 dana.

Sa druge strane ,direktor Grijanja ,Kasim Sarajlić,ističe da su u preduzeću sve pripreme obavljene na vrijeme ,ali i da mnogo toga nije u njihovim rukama.

Sezona grijanja trebala bi početi 15.oktobra i ukupno trajati 184 dana.

Predloženi zaključci ,informacija o protekloj ,kao i program organizovanja sezone grijanja 2015./2016. godina ,usvojen je većinom glasova.

Vijećnici su danas usvojili i Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za period januar-juni 2015.godine,te dali saglasnost na Memorandum o razumijevanju s ciljem podrške radu ustanova kulture od općeg značaja i interesa za Bosnu i Hercegovinu za period 2016.-2018.godine. 

RTVZE

Podijelite članak