Portal 072info

Zenica: Počinjene tri teške krađe, kod Zeničanina pronađena droga

U vremenskom periodu od 16. do 20.06.2017. godine, iz kruga kompanije “ArcelorMittall” Zenica, izvršena je krađa plinske prigušnice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju ove krađe.

U toku noći 19/20.06.2017. godine, u ulici Zmaja od Bosne, izvršena je teška krađa u prostorije garaže vlasništvo preduzeća “ITC” d.o.o Zenica, iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.06.2017. godine, u noćnim satima, u ulici Crkvice na broj 48, izvršena je teška krađa u prostorije JU „Dom za stara lica“ Zenica, iz kojih je tom prilikom otuđen jedan tv aparat. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.06.2017. godine, u 15,15 sati, u ulici Prve zeničke brigade, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica P.A., rođenog 1992. godine, iz Zenice, pronašli paketić sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i dva paketića sa praškastom materijom. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Podijelite članak