ZENICA Pokrenuta realizacija projekta “Ako uzmeš moje mjesto, uzmi mi i invaliditet”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Udruženje građana “Dlan”, uz podršku “BH Telekoma” i Grada Zenice, pokrenulo je projekt postavljanja tabli sa simboličnim natpisima “Ako uzmeš moje mjesto, uzmi mi i invaliditet”, kojima se želi podići svijest građana o propisnom parkiranju automobila. 

Inače, u Zenici je gorući problem slobodno parking mjesto pa nesavjesni vozači često svoje automobile parkiraju na mjesta koja su namijenjena osobama sa invaliditetom. 

U vezi s tim, Udruženje „Dlan“ odlučilo je na ovaj način skrenuti pažnju neodgovornim vozačima, a prva tabla postavljena je na parking prostoru šoping centra “Džananović”, gdje je ova pojava i najučestalija. 

Tabla s natpisom “Ako uzmeš moje mjesto, uzmi mi i invaliditet” već je privukla pažnju Zeničana, koji su pozdravili ovaj projekt i način na koji se želi skrenuti pažnja da se nesavjesnim parkiranjem krši zakon, ali i pokazuje nepoštovanje prema ovoj kategoriji sugrađana. 

– Akcija je za pohvalu i nadamo se da će dati rezultata, mada, žalosno je što na ovaj način moramo podsjećati neodgovorne pojedince na poštivanje zakona, ljudskih prava i konvencija – kažu iz ovog udruženja. 

AVAZ – D.PAŠALIĆ