Portal 072info

Zenica: Potencijalni zakupci obišli Gradsku kafanu

Gradska uprava objavila je javni poziv za izdavanje u zakup objekta gradske kafane. Objekat se izdaje uz obavezu ponuđača da uređenje objekta izvodi isključivo na temelju idejnog projekta. Ukupna površina je 650 kvadratnih metara, a početna cijena je 5 KM po kvadratnom metru.

Za sve zainteresovane danas je upriličena prezentacija projekta i obilazak objekta.

Koautorica idejnog rješenja, Mersiha Ćerim, napominje da su dva načina na koji se moglo pristupiti izradi idejnog rješenja. Jedan je da se vrati stara gradska kafana koju su mnogi voljeli, da se uz neku modernizaciju vrati taj duh prošlosti ili drugi, koji je i izabran, koji se fokusira na sadržaj i na program.

Svi građani moći će pronaći nešto za sebe, kaže Mersiha Ćerim, dodajući da će gradska kafana ponovo biti mjesto okupljanja, gdje će se moći organizovati razni događaji, gdje će ljudi moći razmjenjivati ideje, kao što je to bilo nekada.

Pored zakupnine, zakupac se obavezuje plaćati sve troškove u vezi sa korištenjem objekta, kao što su električna energija, voda, telefon, komunalna naknada i KGZ. Javni poziv je otvoren do 10. jula, a zakupac sa kojim se potpiše ugovor ima rok od 6 mjeseci da privede objekat namjeni.

 

rtvze.ba

Podijelite članak