Portal 072info

ZENICA: Premijer Galijašević obišao novu zgradu OŠ „Hasan Kikić“ u Tetovu

zdk.ba

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević obišao je danas gradilište nove zgrade Osnovne škole “Hasan Kikić” Tetovo u Zenici,

čiju izgradnju sa 2,3 miliona KM finansira Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Nova škola će imati osam učionica, dvije višenamjenske prostorije, upravne prostorije, energetski blok, prostorije koje će se koristiti za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, igralište za niže uzraste, kao i sportski poligon za sve uzraste. Završni radovi su pri kraju, a uskoro predstoji opremanje škole, rušenje stare školske zgrade i uređenje dvorišta.

“Naša djeca su naša budućnost i moramo im obezbjediti najbolje uslove za školovanje. Ovo je prva škola na području Zeničko-dobojskog kantona koja se nakon rata gradi iz temelja. Škola će biti među najljepšim i najmodernijim u BiH, tako da će učenici i nastavnici OŠ ‘Hasan Kikić’ imati najbolje uslove”, kazao je premijer Galijašević.

Podsjetio je da je pored ovog kapitalnog projekta, Vlada u protekle četiri godine u rekonstrukciju i utopljavanje školskih objekata na području ZDK uložila više od 22 miliona maraka.

Podijelite članak
  • 31
    Shares

Počitajte još

PRILIKA ZA POSAO: JU “Dom za stara lica Zenica” traži radnike

D.H

ZENICA: Većina porodice mu je u Tunisu, ali nikad nije želio tamo ostati

Redakcija

DAN ZENICE: Svečana akademija bez vijećnika SDA, A-SDA i SBB

Redakcija