Portal 072info

Zenica: Pripreme uoči utakmice visokog rizika

U sklopu priprema koje se poduzimaju na obezbjeđenju međunarodne utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke danas će biti na snazi izmjena režima saobraćaja u gradu, što podrazumjeva blokadu određenih područja i zabranu odvijanja saobraćaja u ulicama u neposrednoj blizini stadiona.

Izmijenjeni režim saobraćaja će biti na snazi od 14,30 do 23,00 sati, a 15 minuta prije završetka utakmice policijski službenici će na svojim određenim pozicijama postupati u skladu sa usvojenom izmjenom režima u saobraćaju kako bi se omogućio bezbjedan i bez većih zastoja izlazak iz grada putničkih motornih vozila i autobusa sa ranije određenih parking mjesta, sve do uspostave normalizacije saobraćaja u gradu.

Na svim značajnijim raskrsnicama u gradu bit će raspoređeni policijski službenici sa zadatkom usmjeravanja učesnika u saobraćaju koji dolaze sa magistralnog puta M-17 i koji ulaze u grad.

Uprava policije poziva sva građane i goste da poštuju naredbe policijskih službenika izdate u skladu sa izmijenjenim režimom saobraćaja, te postupaju u skladu sa istim kako bi se izbjegle gužve i zagušenja u saobraćaju.

U skladu sa odredbama Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu iz polcije obavještavaju navijače da je zabranjeno unošenje na stadion: bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje,

pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl.) i alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka. Pored naznačenih predmeta neće biti dozvoljeno unošenje na stadion bilo kakvih transparenata.

Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve na ulazima u stadion, pozivamo navijače da ranije planiraju dolazak na naznačenu utakmicu, jer će se sa ciljem zabrane unošenja nedozvoljenih predmeta na ulazima vršiti detaljni pregledi lica. Također, bit će spriječen ulazak lica koja se budu ponašala nasilnički, kao i lica koja su pod uticajem alkohola ili narkotičkih sredstava.

rtvze.ba

Podijelite članak