Zenica: Program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

U Zenici će 1. mart-Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine biti obilježen prigodnim programom, odavanjem počasti poginulim borcima Armije BiH i polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježju Kameni spavač. Cvijeće će položiti delegacije boračkih organizacija, Grada Zenica te delegacije drugih organizacije i udruženja.
Program će se održati 01. marta 2017. godine u 10:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića na platou spomen obilježja Kameni spavač.
Protokolom je predviđeno da se prigodnim govorima obrate predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan” Nihada Huseinagić,  predstavnik boračkih organizacija i dobitnika najvećeg ratnog priznanja  “Zlatni ljiljan” Alija Redžić i gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović.
Oraganizatori programa su Organizacija porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan” i boračka udruženja i organizacije grada Zenica.
Povodom Dana nezavisnosti BiH u Bosanskom narodnom pozorištu održat će svečana akademija koju organizuje Zeničko-dobojskog kanton.