Ilustracija
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

Dana 08/09.02.2017. godine, u ulici ZAVNOBIH-a, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Polet”, iz kojih su tom prilikom otuđene dvije centralne kompjuterske jedinice i jedan monitor. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I.

Dana 09.02.2017. godine, u ulici Blatuša, od strane lica V.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,85 grama. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 09.02.2017. godine, u ulici Sarajevska, u sportskoj kladionici „Hattrick”, od strane lica Č.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo razbojništvo u pokušaju. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode, dok je u neposrednoj blizini kladinice pronađeno putničko motorno vozilo marke „VW-Golf”, koje je koristilo navedeno lice, sa postavljenim različitim registarskim oznakama K72-A-608 i 546-E-274, koje ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela.

Dana 09.02.2017. godine, u ulici Crkvice, od strane malodobnog lica H.A. iz Zenice, izvršena je teška krađa u prodavnicu „Konzum”. Intervencijom policijskih službenika, isti je lišen slobode u ulici Prve zeničke brigade, te su poduze