Portal 072info

Zenica: Pronađena marihuana, upao u kuću i otrgnuo zlatni lančić, tuča, hapšenje…

Na području Zeničko-dobojskog kantona, u protekla 24 sata, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

           

Dana 26.06.2017. godine, u 21,00 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, policijski službenici Policijske stanice Centar su prilikom legitimisanja i pregleda lica A.A. iz Zenice, kod istog pronašli suhu zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 26.06.2017. godine, u 11,10 sati, u mjestu Kula, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa na naročito drzak i opasan način, na način što je lice ušlo u kuću vlasništvo G.I. i od iste sa vrata otrgnulo zlatni lančić, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju intenzivne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode izvršioca ovog krivičnog djela

Dana 26.06.2017. godine, u 15,00 sati, u ulici Crkvice kod broja 36, od strane lica K.I. i K.N., oba lica iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice H.A., koje je prethodno izvršilo oštećenje putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka E53-M-776, vlasništvo lica K.N. iz Zenice. Tom prilikom lice H.A. je zadobilo lakše tjelesne povrede. Policijski službenici su navedena lica lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Podijelite članak