Portal 072info

ZENICA Radovi na GGM gotovi za dva mjeseca

Ilustracija

Asfaltiranje završne dionice na trasi glavne gradske magistrale, u dužini od 400 metara, kao i kružni raskrsnice „Stacionar“ biće završeno do kraja septembra.

Kraj svih radova, što podrazumijeva i asfaltiranje pješačkih staza, te uređenje okolnih površina, najavljeno je za kraj oktobra čime će glavna gradska magistrala biti završena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izgradnja glavne gradske magistrale privodi se kraju, a prema riječima predstavnika nadzornog organa, Osmana Hekića, još je preostalo asfaltiranje dionice u dužini od 400 metara i kružne raskrsnice kod Stacionara.

U okviru dionice od Islamskog pedagoškog fakulteta do stacionara, kaže Hekić, biće izgrađena i kružna raskrsnica kod Srednje ugostiteljske škole.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Govoreći o razlozima kašnjenja, Hekić ističe da je do prolongiranja rokova došlo prije svega zbog radova na saniranju posljedica prošlogodišnjih poplava. Dodatni problem, koji je takođe uzrokovao kašnjenja, jeste izmještanje brojnih podzemnih instalacija na trasi glavne gradske magistrale.

Ukupna vrijednost dosadašnjih i ugovorenih radova, sa dodatnim aneksima, iznosi 27. 832. 000 konvertibilinih maraka.

U ovu cijenu, podsjeća Hekić, osim glavne gradske magistrale, uključena je rekonstrukcija Goraždanske i ulice Aska Borića, veznih saobraćajnica, izgradnja mosta u Lukovom polju, te kružnih raskrsnica kod hotela Metalurg, Crkvice, Drveni most, Dom penzionera i Lukovo polje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RTVZE 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME