Portal 072info

Zenica: Ronioci nastavljaju potragu za nestalim mladićem

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Više mještovitih timova pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona već treći dan tragaju za još jednom nestalom osobom, nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je automobil s tri zenička mladića sletio s magistralnog puta Vitez – Lašva u nabujalu Lašvu, na lokalitetu Olimpik.

Brojni pripadnici Specijalne jedinice policije MUPZDK-a i danas su po nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušavali da pronađu nestalu osobu, ali nisu imali uspjeha.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Specijalizirani policijski timovi za aktivnosti na vodi i pod vodom danas su ponovno na širem području u blizini mjesta gdje se dogodila teška nesreća pokušavali da u hladnoj i mutnoj vodi pronađu tijelo nestalog mladića. Ronioci su, na temperaturi vode od 4,5 stupnjeva Celzija, u otežanim uvjetima zbog brzog toka Lašve, na ovom ‘kanjonskom dijelu vodotoka’, i zamućene vode u više timskih turnusa, nažalost, bez uspjeha pretraživali dno rijeke i drveće koje raste u njoj. Na mjestu nesreće je dubina vodotoka bila i viša od tri metra  i zbog toga je ovo mjesto još jednom pretraženo.

Drugi policijski timovi za aktivnosti na vodi su nastavili  pretraživanje  Lašve do ušća u rijeku Bosnu, a jedan tim je motornim čamcem tragao na većoj dionici rijeke Bosne nizvodno od saobraćajne petlje u Lašvi. Policijska pretraga za nestalom osobom će se nastaviti  i na drugim lokacijama, saopćeno je iz operativnog policijskog tima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nastavit će se sve istražne radnje i traganje za trećom osobom koja je nestala nakon udesa, a više specijaliziranih timova policije, uključujući i ronilačku ekipu, će nastaviti traganje u vodi. Ostali timovi će vršiti detaljne preglede terena obalnog dijela Lašve i Bosnu“, kazala je za Fenu, portparolka policije Aldina Ahmić.

Danas je u naselju Janjići kod Zenice obavljen ukop dvojice nastradalih mladića Huseina Delića i Almena Begovića, koje su pripadnici Specijalne policije pronašli u automobilu u Lašvi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME