Portal 072info

ZENICA: Specijalci u čamcima tragali za nestalim mladićem Senahidom Čago

Zenička policija i specijalni policijski timovi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona i danas su neumorno tragali za Senahidom Čagom (28) iz Lašve kod Zenice, koji je nestao u utorak navečer i otad mu se gubi svaki trag. 

Rijeku Lašvu i Bosnu, ali i njena korita, uprkos kiši i nevremenu, u čamcima su pretraživali timovi Specijalne policijske jedinice Zenica, a u akciju potrage za mladićem uključili su se i porodica te mještani Lašve.

Nestali Senahid Čago

Podsjetimo, Čago je posljednji put viđen u utorak navečer na putu M-17, na mostiću kod skretanja za Lašvu, gdje ga je, na njegovo insistiranje, ostavio prijatelj s kojim je tu večer bio vani.

Zeničanin je trebao otići da prespava u restoran “Titanic”, gdje inače i radi, međutim, otad niko ne zna gdje je nestao.

Nestali Čago na sebi je imao crnu jaknu i odijelo, a porodica ističe da nikada ranije nije nigdje išao, a da im to ne javi. Strahuju od najgoreg, da je pao u rijeku.

Apeliraju na sve građene koji imaju bilo kakve informacije o nesretnom 28-godišnjaku da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Dvije tragedije utapanja

Porodica dodatno strahuje jer su u posljednje vrijeme na ovoj dionici zabilježene dvije tragedije utapanja u rijeci.

Najprije je to bila nezapamćena tragedija kada su mladići, vraćajući se iz noćnog provoda, sletjeli Audijem, a tijelo Amara Kozlića iz Nemila kod Zenice nikada nije pronađeno.

Posljednji nesretni slučaj bio je utapanje Antonele Kvesić (31) iz Mostara.

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 227
    Shares

Počitajte još

Završena sjednica Gradskog vijeća koja je počela jučer: Evo koje su odluke donesene

Redakcija

ZENICA Maratonska sjednica Gradskog vijeća još traje

D.H

Zeničani migranta prihvatili kao najboljeg prijatelja: Volio bih ostati ovdje za ramazan

Redakcija