Portal 072info

ZENICA: Treći Festival izviđačke pjesme i Sajam volonterizma

Foto: Emir Akvić

Savez izviđača grada Zenica, u okviru projekta „Glasnici budućnosti“, naredne subote organizira “Interetnički sajam volonterizma”, na kojem će se predstaviti projekti i izviđači iz više od 12 gradova BiH i regiona, te “Festival izviđačke pjesme”.

Do sada je na ove manifestacije potvrđen dolazak više od 200  učesnika, gostiju i izviđačkih prijatelja iz  Sarajeva, Banja Luke, Bajine Bašte, Mostara, Prijedora, Visokog, Prijepolja, Ilidže, Broda, Nemile i Tešnja.

Građani će na izviđačkom sajmu imati priliku da se na štandovima upoznaju s rezultatima izviđačkih aktivnosti u različitim lokalnim zajednicama, te aktivnostima  namijenjenim unapređenju interetničke saradnje i osnaživanju mladih. Na trećem “Festivalu izviđačke pjesme” ove godine bit će izvedeno 11 kompozicija u takmičarskom dijelu, te četiri kompozicije u revijalnom djelu, koje će na pozornici Bosanskog narodnog pozorišta Zenica izvesti više od 30 izvođača iz Sarajeva, Visokog, Nemile, Bajine Bašte i Zenice.

Projekat “Glasnici budućnosti”, čiji je nosilac Savez izviđača Zenice, podržan je od Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box