Portal 072info

ZENICA: Tri teške krađe i narušavanje javnog reda i mira

Ilustracija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave Žepče (2).

U periodu od 22.01. do 25.01.2016. godine, u ulici Sarajevska, u krugu preduzeća „Metalno“, izvršena je teška krađa u alatnicu, iz koje je otuđena određena količina raznog alata i pribora, te bakarnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 25.01.2016. godine, u ulici Pehare, od strane lica M.M. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem stakla na kući, vlasništvo Ž.F. Policijski službenici Policijske stanice Centar lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice M.M., gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 25.01.2016. godine, u ulici Sarajevska, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa na naročito drzak i opasan način nad radnicom kioska „Keno“, kojom prilikom su sa pulta otuđila metalnu ladicu u kojoj se nalazio novac. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box