Portal 072info

ZENICA: Tri teške krađe i narušavanje javnog reda i mira

Ilustracija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave Žepče (2).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
U periodu od 22.01. do 25.01.2016. godine, u ulici Sarajevska, u krugu preduzeća „Metalno“, izvršena je teška krađa u alatnicu, iz koje je otuđena određena količina raznog alata i pribora, te bakarnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 25.01.2016. godine, u ulici Pehare, od strane lica M.M. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem stakla na kući, vlasništvo Ž.F. Policijski službenici Policijske stanice Centar lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice M.M., gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 25.01.2016. godine, u ulici Sarajevska, od strane dva nepoznata lica izvršena je krađa na naročito drzak i opasan način nad radnicom kioska „Keno“, kojom prilikom su sa pulta otuđila metalnu ladicu u kojoj se nalazio novac. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)