Zenica u šoku: Ovo je Zeničanin koji je poginuo u divljoj jami na Mošćanici

AB6EFBC2 435F 42EC 996A 87F70A66766B
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Četrdesettrogodišnji muškarac poginuo je danas u nelegalnoj jami na lokalitetu Mošćanica kod Zenice, potvrdila je Aldina Alić glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

-Policija je danas oko 11.00 sati dobila dojavu da je na lokalitetu Mošćanica pronađeno tijelo muškarca, rođenog 1978. godine. 

Policajci su izašli na lice mjesta te izvršili uviđaj, kojim je rukovodila kantonalna tužiteljica Tužilaštva ZDK.

ČITAJ JOŠ:  Evo koliko je u protekloj godini na području ZDK izvršeno samoubistava

Tužiteljica je naložila obdukciju tijela nastradalog pa je prevezen u Prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti i izvršena obdukcija. Obdukcijom će biti utvrđen uzrok smrti nastradalog – istakla je portparolka Alić.

Kako saznaje 072info, smrtno je stradao Ćazim Durmić (43), a koji je bio nastanjen iznad Talama.

Ova vijest šokirala je brojne prijatelje i komšije poginulog Durmića, a koji je radeći u divljoj jami prehranjivao porodicu.

4140F283 6BE4 431A B690 AC02F3989695
Radeći u divljoj jami prehranjivao porodicu

Iza njega su ostali supruga i dvoje maloljetne djece, a donedavno je živio u kampu iznad Putovića. 

ČITAJ JOŠ:  VOZAČI, POVEDITE RAČUNA: Evo gdje vrebaju dva nova radara

-Živio je sa suprugom i dvoje djece. Niko nije radio, tako da je bio primoran prije godinu dana početi raditi u divljoj jami. Od toga su živjeli i tako je prehranjivao porodicu. Prije pola godine dobio je kuću iznad Talama, a do tada su živjeli u kampu Putovići. Bio je velika ljudina – priča za “072info” komšija stradalog Durmića.

Inače, veliki broj stanovnika zeničkih sela primoran je na svakodnevni rad u napuštenim jamama, kako bi zaradili da prežive. 

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Bahati vozač se zabio u parkirana vozila i pobjegao

Na desetine divljih jama, registrovanih 26, ne samo na lokalitetu Mošćanice, već i u Podbrežju, na Rači i u Stranjanima, pod stalnim su kontrolama stručne komisije zeničkog Rudnika, koja o aktivnostima u ilegalnim jamama redovno izvještava institucije civilne zaštite i policijske organe. 

GODISNJICA
MARKETING