Zenica u šoku: Ovo je Zeničanin koji je poginuo u divljoj jami na Mošćanici

Četrdesettrogodišnji muškarac poginuo je danas u nelegalnoj jami na lokalitetu Mošćanica kod Zenice, potvrdila je Aldina Alić glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

-Policija je danas oko 11.00 sati dobila dojavu da je na lokalitetu Mošćanica pronađeno tijelo muškarca, rođenog 1978. godine. 

Policajci su izašli na lice mjesta te izvršili uviđaj, kojim je rukovodila kantonalna tužiteljica Tužilaštva ZDK.

Tužiteljica je naložila obdukciju tijela nastradalog pa je prevezen u Prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti i izvršena obdukcija. Obdukcijom će biti utvrđen uzrok smrti nastradalog – istakla je portparolka Alić.

Kako saznaje 072info, smrtno je stradao Ćazim Durmić (43), a koji je bio nastanjen iznad Talama.

Ova vijest šokirala je brojne prijatelje i komšije poginulog Durmića, a koji je radeći u divljoj jami prehranjivao porodicu.

4140F283 6BE4 431A B690 AC02F3989695
Radeći u divljoj jami prehranjivao porodicu

Iza njega su ostali supruga i dvoje maloljetne djece, a donedavno je živio u kampu iznad Putovića. 

-Živio je sa suprugom i dvoje djece. Niko nije radio, tako da je bio primoran prije godinu dana početi raditi u divljoj jami. Od toga su živjeli i tako je prehranjivao porodicu. Prije pola godine dobio je kuću iznad Talama, a do tada su živjeli u kampu Putovići. Bio je velika ljudina – priča za “072info” komšija stradalog Durmića.

Inače, veliki broj stanovnika zeničkih sela primoran je na svakodnevni rad u napuštenim jamama, kako bi zaradili da prežive. 

Na desetine divljih jama, registrovanih 26, ne samo na lokalitetu Mošćanice, već i u Podbrežju, na Rači i u Stranjanima, pod stalnim su kontrolama stručne komisije zeničkog Rudnika, koja o aktivnostima u ilegalnim jamama redovno izvještava institucije civilne zaštite i policijske organe. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE