ZENICA: Danas novi protesti “Pravda za Aldina”, porodica traži istinu i kaznu za počinioce

Porodica Matić iz Zenice ne odustaje od borbe za istinu o smrti njihovog 16-godišnjeg Aldina, ali i da se odgovorni za njegovu smrt sankcionišu.

Naime, porodica je ponovo zakazala mirno okupljanje na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici i to za danas, 17. februar, u 15 sati.

Podsjetimo, 16-godišnji dječak Aldin Matić, inače uzoran sportista, preminuo je u Sarajevu nakon teških povreda zadobivenih kada je njegov vršnjak pucao iz puške šmajser.

lako zvanični izvještaj iz policije kaže da su povrede nastale tako što se metak odbio o zid, a potom teško ranio nesretnog Matića, porodica tvrdi kako ima nalaz koji govorio da je dječaku pucano direktno u leđa.

“Ušutkali su Aldinov glas, ali ne i Aldinovu snagu. Neka Aldinova smrt bude buđenje za sve nas”, “Porodica tuguje, Tužilaštvo miruje”, “Nećemo naći mir ni sa najvećom kaznom. Tijelima smo tu, ali dušom praznom. Uz pravdu i istinu stojimo kao jedno. U našim srcima Aldine ti živjet ćeš vječno.”, “Pravda za Aldina”, samo su neke od poruka na transparenatima sa protesta održanih 7. februara.

“Tražim od nadležnih da se počinioci privedu i da odgovaraju za ono što su učinili. Moje dijete je pod zemljom, niko nije priveden. To je poražavajuće”, kazala je majka Zlata.

Otac preminulog dječaka na prvim protestima održanim 7. februara iznio je šokantne tvrdnje kako su sakriveni šanžer, puška, ali i da je prošlo mnogo vremena od ove tragedije nakon što je o svemu obaviještena policija.

“Imali su dovoljno vremena da sve naštimaju. Skinuli su kamere. Sve se prvo naštimalo pa pozvala policija. U bolnici smo vidjeli da naš sin ima rane po rukama koje ranije nije imao. Jasno nam je sve, oni su njega vukli niz stepenice”, rekao je otac.

Na kraju, još jednom su pozvali nadležne da rade svoj posao, sankcionišu krivce i uhapse ih, ali i da njima kao porodici saopće pravu istinu o smrti njihovog sina.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE