Portal 072info

Zenica: Ukraden automobil, pronađena droga kod dvije osobe!

Ilustracija

U toku noći 25/26.09.2017. godine, u ulici Vojvodića put, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Alfa”, registarskih oznaka K24-O-923, vlasništvo lica M.A., iz Zenice. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I. Istog dana, u 13,00 sati, u ulici Sarajevska kod broja 250, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije i službenika Policijske stanice Centar je pronađeno otuđeno vozilo, nakon čega je vraćeno vlasniku.

Dana 26.09.2017. godine, u 16,10 sati, u ulici Željeznička kod broja 1, od strane policijskih službenika, izvršenim pregledom lica P.B., iz Zenice, je pronađena praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a nad licem P.B. je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 26.09.2017. godine, u 14,30 sati, u ulici Kamberovića čikma, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica H.A., iz Zenice. Tom prilikom, kod istog su pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice H.A. je lišeno slobode i nad istim je od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I zavedena kriminalistička obrada.

Podijelite članak