Portal 072info

ZENICA Uspješno realizovan Interetnički sajam volonterizma i 3. Festival izviđačke pjesme

Savez izviđača grada Zenice u okviru projekta “Glasnici Budućnosti” organizovao je danas Interetnički sajam volonterizma na kome su iz 12 gradova i mjesta iz BiH ali i regiona predstavljeni projekti i izviđači. Osim toga, organizovan je i 3. Festival izviđačke pjesme, gdje su građani imali priliku da se na štandovima upoznaju sa rezultatima izviđačkih aktivnosti u različitim lokalnim zajednicama, te aktivnostima namijenjenim unapređenju interetničke saradnje i osnaživanju mladih.
U okviru takmičarskog dijela trećeg Festivala izviđačke pjesme predstavljeno je 11 kompozicija u takmičarskom, te četiri kompozicije u revijalnom dijelu programa koje su na sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici izveli izvođači iz Sarajeva, Nemile, Bajne Bašte, Visokog i Zenice. 
Kako su istakli iz SIGZ-a, želja im je da svoja znanja i iskustva stečena kroz prethodne uspješne aktivnosti SIGZ-a i OI „Dr. Mladen Stojanović“ Prijedor otvore svim izviđačkim sredinama kako bi predstavile svoj rad i entuzijazam na najbolji mogući način.
Valja napomenuti kako je projekat u okviru kojeg je organizovan današnji događaj podržan od strane Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, a kome su se odazvali učesnici, gosti i izviđački prijatelji  iz Sarajeva, Banja Luke, Mostara, Prijedora, Visokog, Ilidže, Broda, Nemile, Tešnja, Bajine  Bašte i Prijepolja.
Podijelite članak