Zeničani godinama taoci privatne kompanije koja odlučuje kada će biti topli radijatori

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zeničani su godinama taoci privatne kompanije “ArcelorMittal”, a koja odlučuje kada će građanima biti topli radijatori.

Potvrđuje to i današnje saopćenje iz preduzeća “Grijanje” Zenica u kojem su istakli da su još 23. septembra uputili dopis da se počne sa punjenjem sistema, međutim reakcija iz “ArcelorMittala”, nakon intervencije gradonačelnika Zenice, uslijedila je tek 6. oktobra.

“Iako smo uložili maksimalne napore da sezona grijanja počne ranije, o čemu svjedoči dopis upućen kompaniji “ArcelorMittal” Zenica i to 23. septembra da smo spremni početi puniti sistem, nažalost, iz ove kompanije su sistem počeli puniti tek 6. oktobra i to na intervenciju gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića”, kazali su danas iz preduzeća “Grijanje” Zenica.

ČITAJ JOŠ:  Optužen kreditni službenik: Prevario 162 ljudi, mislili da primaju humanitarnu pomoć, a potpisivali kredite

Još su istakli i to kako je Javno preduzeće “Grijanje” Zenica na vrijeme preduzelo sve neophodne mjere za početak grijne sezone.

-Međutim, o punjenju sistema odlučuje isključivo kompanija “ArcelorMittal”, a koje je preduslov da sezona grijanja počne – podvukli su iz zeničkog preduzeća “Grijanje”.

GODISNJICA
MARKETING