Zeničani masovno izašli na prozore i balkone, lupali u lonce i uzvikivali “Fadile, ostavka” (VIDEO)

Podijelite vijest

Nakon što Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem (SDA), ponovo ponizila Zenicu ne raspodijelivši niti jednu marku za Zenicu, oštre su kritike Zeničana. 

Podsjetimo, Vlada FBiH raspodijelila je 21 milion maraka općinama i gradovima, kojom Zenici nije dodijeljena niti jedna marka.

Nakon što je 17. marta donesena sramna odluka o dodjeli 30 miliona KM pomoći za tri bolnice u FBiH ali ne i zeničkoj, novo zabijanje noža u leđa gradu Zenici uslijedilo je danas. To je izazvalo oštre reakcije građana koji za sve krive SDA.

ČITAJ JOŠ:  Novalić: Penzioneri neće ostati bez penzija, niti će struja poskupjeti, nastavljamo s gradnjom gdje smo stali

Osim kritika na društvenim mrežama, jasnu poruku Zeničani su uputili večeras i sa svojih balkona. 

Umjesto aplauza medicinarima, vozačima, apotekarima, policajcima, vatrogascima, vozačima, pekarima, poštarima, uposlenicima u trgovinama…, Zeničani su masovno izašli na prozore i balkone, lupali u lonce i uzvikivali “Fadile, ostavka”.

Povodom ove sramne odluke u režiji SDA, oglasio se i prvi čovjek Zenice Fuad Kasumović, koji je poručio da taman kada je pomislio da Vlada FBiH ne može biti jadnija i bezobzirnija prema građanima Zenice, jutros je pročitao vijesti i iznova shvatio da na ovim prostorima hara i teža pandemija od koronavirusa – “osovina zla”.

ČITAJ JOŠ:  Novalić: Milion ljudi dobilo je pomoć, imamo dovoljno hrane, hrabro smo se suprostavili inflaciji

-Fadile, umjesto što mi šalješ pisma koja ti SDA sastavlja, kao čovjeka te pitam: Ima li smisla Kupresu koji, hvala Bogu, još uvijek nema nijednog zaraženog koronavirusom dati 700.000 KM ili 1,2 miliona KM Novom Travniku, po 550.000 KM Širokom Brijegu i Posušju…, a Zenici kao trećem po veličini gradu u FBiH i jednom od najvećih privrednih, univerzitetskih, kulturnih i sportskih centara u FBiH i BiH ne dati ni jednu marku? I zato te zbog svega nabrojanog i još više zbog onoga što nisam nabrojao a znam, Fadile Novaliću pozivam da podneseš ostavku na mjesto premijera Federcije BiH. Odlaskom na svečanost u konjički Igman odakle je ponikao jedan od najvećih klastera koronavirusa u BiH, segregacijskom podjelom novca medicinskim ustanovama, a sada i gradovima i općinama, pokazao si se kao neodgovoran političar za kojeg očito svi građani FBiH nisu isti. Zbog toga, Fadile dok sam ja gradonačelnik Zenice, ti ćeš za mene i većinu Zeničana, biti persona non grata u ovom herojskom gradu u srcu naše Bosne i Hercegovine – poručio je, između ostalog, Kasumović.

ČITAJ JOŠ:  Novalić se provozao kroz Tunel Ivan: Obećano – ispunjeno

Kako je to večeras izgledalo u Zenici, pogledajte u videoprilogu u nastavku?

https://www.facebook.com/445678628842216/posts/2882048711871850/

Podijelite vijest